Miami
Miami Beach Tui Reizen |
To read about Miami in English - click here
advertentie | |
Auto huren in Miami | Vluchten naar Miami | Vliegennaar.nl |
Algemeen
MiamiFoto: Ron Reiring CC 2.0 Generic no changes made
Miami is een stad in de staat Florida en werd gesticht op 28 juli 1896. Miami is de grootste stad in het zuiden van Florida. Hoewel de stad vaak verwoest werd als gevolg van orkanen, herstelde Miami langzaam en groeide uit tot een internationaal financieel en cultureel centrum met de status van wereldstad. De stad heeft banden met Noord-, Zuid-, Midden-Amerika en het Caribisch gebied en staat bekend als de toegangspoort tot Amerika.
advertentie | |
Miami Beach Tui Reizen | Hotels Miami |
Ligging
Miami ligt op het noordelijke deel van Biscayne Bay tussen de Everglades en de Atlantische Oceaan. Miami ligt op 25°47 Noorderbreedte en 80°13 Westerlengte. Miami heeft een totale oppervlakte van 143,15 km², waarvan 92,42 km² land en 50,73 km² water. Rond de 400.000 mensen wonen in Miami.
advertentie | |
Hotels Trivago | Amerika PLUS |
Weer
De stad Miami heeft een vrij mild klimaat en het weer is er vaak zeer zonnig en warm. De stad ligt naast de oceaan en hierdoor is er zelfs in het midden van de zomer een hoge luchtvochtigheid. Een zeebries kan verfrissing brengen. In het algemeen zijn de beste periodes om Miami te bezoeken van mei tot begin juni en van half september tot oktober. Dan is het weer het meest aangenaam.
Miami ZonsondergangFoto: Averette at Englsh Wikipedia CC 3.0 Unported no changes made
In de winter heeft Miami milde gemiddelde temperaturen van 13°C tot 15°C. Buiten de wintermaanden variëren de temperaturen maar weinig en blijft het consequent warm met gemiddelde temperaturen in de zomer van 25°C tot 30°C.
Geschiedenis
Meer dan 10.000 jaar geleden waren de Tequesta Indianen de eerste bewoners van Miami. Ze woonden hier vreedzaam tot de Spanjaarden het land opeisten in de 16e eeuw. In de 19e eeuw kwamen inwoners van Bahama naar Miami om scheepswrakken te bergen. Seminole indianen voegden zich bij hen, samen met weggelopen slaven. Deze mix van culturen werd kenmerkend voor het Miami van vandaag.
Julia Tuttle MiamiFoto: Publiek Domein
Julia Tuttle, een rijke weduwe kocht in 1891 640 hectare grond op de noordelijke oever van de Miami rivier. Enkele jaren later haalde ze de rijke tycoon Henry Flagler over zijn spoorlijn naar Miami uit te breiden. Naast een spoorlijn bouwde Flagler een luxe hotel en maakte een stadsplan. Miami werd officieel deel van de natie in 1896, met op dat moment slechts 300 inwoners.
In 1926 werd Miami getroffen door een zware orkaan die ongeveer 100 mensen doodde en duizenden huizen verwoestte. Tijdens de Grote Depressie werden circa 16.000 mensen werkloos. Miami kwam uit dit dal. Veel van het herstel is op naam te schrijven van de luchtvaartindustrie. Pan Am bracht de economische groei terug naar Miami en teruggekeerde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog zorgden voor nieuwe bevolkingsgroei.
Een groot deel van de cultuur van Miami is het gevolg van de Cubaanse invloed. In de tien jaar nadat Fidel Castro aan de macht kwam in 1959, stroomden Cubaanse immigranten naar Miami. De meerderheid van deze immigranten vestigden zich in de Riverside wijk, die nu bekend staat als"Little Havana". Een nieuwe golf van Cubaanse immigranten kwam in 1980 en meer dan 100.000 vluchtelingen vestigden zich in de omgeving van Miami. De Spaans sprekende gemeenschap zort voor een authentieke Cubaanse sfeer in Miami.
Logo Miami ViceFoto: Publiek Domein
Het luxe imago van Miami is ontstaan als gevolg van een levendige drugshandel. In de stad komen chique woningen, winkels en luxe autodealers. De tv-serie Miami Vice uit de jaren 1980 geeft een beeld van deze tijd. Miami werd als tropisch paradijs getoond aan de natie. In 1992 trok orkaan Andrew een destructief spoor door de stad. Miami toonde zijn kracht door de snelle wederopbouw. Deze multiculturele samenleving trekt honderdduizenden toeristen per jaar.
Bezienswaardigheden
Deze mooie stad is een populaire toeristische bestemming. Het Miami Museum van Wetenschappen en het Planetarium, het Vizcaya Museum, Little Havana en het Bass Art Museum zijn hoogtepunten van de stad.
Miami Museum of ScienceFoto: Knight Foundation CC 2.0 Generic no changes made
Bezoekers van het Miami Museum van Wetenschappen en het Planetarium maken onmiddellijk kennis met de Living Core, een schip-vormige structuur die de inheemse flora en fauna van Zuid-Florida toont. Elders in de ruime tentoonstellingszalen, zie je tentoonstellingen over gezondheid en voeding, technologie en communicatie en elementaire natuurkunde. De high-tech digitale koepel van het planetarium biedt de nieuwste multi-media-ervaring om het universum te verkennen tot in de verste uithoeken.
Vizcaya Museum MiamiFoto: Averette CC 3.0 Unported no changes made
Het Vizcaya Museum is natinaal historisch erfgoed van de Verenigde Staten. Het was ooit het huis van James Deering. Bezoekers kunnen het meubilair en het door de ondernemer verzamelde antiek bekijken.
Domino Park in Little Havana in MiamiFoto: Prayitno (CC BY 2.0) no changes made
In Little Havana is alles doordrongen van de Latijns-Amerikaanse cultuur. Kleurrijke muurschilderingen, monumenten voor de helden van vroeger en nu, oudere mannen die domino spelen terwijl ze praten over politiek tijdens het sigaren rollen en het altijd aanwezige aroma van Cubaanse koffie bepalen de sfeer van Little Havana. In Domino Park wordt dagelijks domino gespeeld door de geoefende lokale bevolking.
Bass Museum of Art MiamiFoto: Jim Bowen (CC BY 2.0) no changes made
Het Bass Museum trekt bezoekers die oog hebben voor het zeldzame en eclectische. Het museum heeft een grote collectie renaissance en barok schilderijen, hedendaagse fotografie en nog veel meer. Sinds haar oprichting in 1963 werd het historische Art Deco gebouw meermalen verbouwd en uitgebreid. Hoogtepunten zijn Japanse houtsneden, Aziatische beeldhouwkunst en keramiek, Rococo schilderijen, 19e-eeuwse landschappen, Latijns- Amerikaanse schilderijen, 16e eeuwse Franse wandtapijten en werken van Rembrandt, Daumier en Toulouse-Lautrec. Ook zijn er hedendaagse sculpturen in brons, staal, glasvezel en polyesterhars te bewonderen.
Het Miami Seaquarium, het Parrot Jungle Island, de Monkey Jungle, de dierentuin en Miami Beach zijn de favoriete plekken voor kinderen in de stad.
Show in Seaqaurium MiamiFoto: Averette at Engish Wikipedia CC 3.0 Unported no changes made
Het Seaquarium heeft enorme zoutwater bassins, met een aantal majestueuze orka's en vriendelijke dolfijnen. Deze dieren zijn de belangrijkste attracties, samen met zeeleeuwen, bruinvissen en een groep zeekoeien. Dit 15 hectare grote complex heeft reguliere shows en is altijd aantrekkelijk voor kinderen. Op de heetste dagen kun je overwegen om een avondshow bij te wonen, omdat de temperatuur dan koeler en aangenamer zal zijn.
Jungle Island MiamiFoto: Keith Allison CC 2.0 Generic no changes made
Jungle Island is een populaire trekpleister en je ziet hier veel vriendelijke papegaaien en ara's, met regenboogkleurige veren, ze kwetteren vrolijk wanneer je langs schaduwrijke paden voorbij hun volières wandelt. De tuinen zijn ontworpen om zowel haar bewoners als de bezoekers tegen de warme zon van Florida te beschermen en ze bevatten honderden verschillende soorten struiken, bomen en bloemen.
Orang Oetan in de Monkey Jungle in MiamiFoto: Humberto Moreno (CC BY 2.0) no changes made
De Monkey Jungle ligt in het noorden van de regio Homestead. Het is een van de weinige plaatsen in Amerika, waar bedreigde primaten actief beschermd worden. Dit wildpark werd opgericht in de vroege jaren 1930 en beslaat zo'n 12 hectare, waar ongeveer 400 verschillende primaten los rondlopen. Je loopt er over overdekte loopbruggen, die je dicht bij de apen brengen. Bavianen, orang-oetans, gorilla's en meer dan 35 andere soorten apen verplaatsen zich door de vegetatie.
Bengaalse Tijgers in Metrozoo MiamiFoto: Marc Averette CC 3.0 Unported no changes made
De Metrozoo heeft veel wilde dieren en meer dan 900 soorten zeldzame en exotische dieren. Er worden barrières zoals grachten en heuvels gebruikt in plaats van kooien zodat veel dieren vrij rondlopen. De sneeuwwitte Bengaalse tijgers behoren tot de belangrijkste sterren van de dierentuin die in het zuiden van Miami ligt. Er is meer dan 372 hectare aan jungle in de Metrozoo en andere publiekstrekkers zijn de zwarte neushoorns, giraffen, silverback gorilla's, zebra's, olifanten, hagedissen, kangoeroes, en koala's. Een van airconditioning voorziene monorail trein brengt je langs voederplaatsen. De dierentuin staat hoog aangeschreven en wordt beschouwd als een van de mooiste wildparken van Amerika.
Tips
Miami Freedom TowerFoto: Tom Schaefer CC 2.5 Generic no changes made
De Freedom Tower ligt in het centrum en is een van de vele belangrijke historische bezienswaardigheden van Miami. De Freedom Tower is gebouwd in 1924 als thuisbasis van het Miami News. In de jaren zestig verwerkte de gemeente in de Freedom Tower aanvragen voor politiek asiel tijdens de eerste golf van de Cubaanse immigratie. De Freedom Tower was eigenlijk geïnspireerd op de Giralda klokkentoren in Sevilla. De Freedom Tower is een aantal jaren gesloten geweest vanwege restauraties. Sinds het begin van de 21e eeuw is de toren heropend als een museum voor de Cubaanse cultuur. Om ten volle te kunnen genieten van de mediterrane kenmerken en gedetailleerde architectuur van de Freedom Tower kun je het beste de toren van een afstand bekijken.
Miami BeachFoto: publiek domein
De 15 mijl aan stranden maken Miami een beetje anders dan andere grote steden in Amerika. Het trekt een breed spectrum van toeristen en bezoekers van verschillende leeftijden De stranden van Miami zitten vol met een gevarieerde mix van tieners, gezinnen en senioren, die genieten van de zon in Miami en de uitstekende faciliteiten van Miami Beach.
Miami LINKS
Advertenties
• Vluchten naar Miami | Vliegennaar.nl
• Hotels Trivago
• AmerikaPLUS
• Miami Beach Tui Reizen
• Hotels Miami
• Auto huren in Miami
• Droomvakanties naar Miami vergelijken
• Boeken, ook tweedehands, over Miami bij Bol.com
Nuttige links
Miami Jouwpagina (N+Elaatst bijgewerkt oktober 2024
Samensteller: Arie Verrijp / Geert Willems